Geen categorie 

Dierenliefde

Na een lange en zware werkdag in je doorweekte regenjas thuis aan komen..
Het kan bijna niet anders dan chagrijnig je avond verder te spenderen op de bank. Maar gelukkig wordt je opgewacht door je brave hond of snoezige poes. Die staat namelijk helemaal klaar om even te kroelen. Een huisdier kan op vele vlakken een positieve invloed hebben op je mentale en fysieke gezondheid. Bent je benieuwd hoe dit te werk gaat? En wil jij weten op welke manier je je huisdier het beste kan belonen? Lees dan snel verder!

Knuffel er maar op los

Het hebben van een huisdier maakt gelukkiger en dat is een feit. Nou zit er natuurlijk zeker een verschil tussen een vis als huisdier of het nemen van een hond. Als we het hebben over huisdieren als katten, honden of knaagdieren hebben we het meestal over gezelschapsdieren. Deze dieren kun je veel aandacht aan geven en natuurlijk kun je ze ook aaien. Tijdens het aaien en knuffelen met je huisdier maakt je lichaam een zogenaamde ‘knuffelhormoon’ genoemd oxytocine. Dit stofje zorgt ervoor dat je een rustgevend en gelukkiger gevoel krijgt. Extra tijd steken in het geven van aandacht aan je huisdier heeft ook positieve gevolgen op jou!

Treat-time

Een huisdier heeft onvoorwaardelijke liefde voor zijn baasje, oordeelt nooit en is altijd erg enthousiast. Door tijd te spenderen met je huisdier zorg je tegelijkertijd voor minder stress. Zo creëer je een gezonder en gelukkigere leven door simpelweg, je huisdier. Nou is het dan wel zo eerlijk om je huisdier iets terug te geven. Maar wat is dan de beste manier om je huisdier te belonen?  Een van de makkelijkste en voor de hand liggende manier om je huisdier een fijner gevoel te geven is het geven van aandacht. Neem daarom voor de verandering even de tijd om je huisdier te verwennen met wat extra aandacht. Wil je toch liever je huisdier op een andere manier verrassen? Dan is Beeztees een leuke optie! Beeztees is een merk die veel verschillende benodigdheden voor je huisdier aanbiedt, zo zit er voor elk dier wel wat leuks tussen!

Een huisdier kan dus degelijk invloed hebben op jouw functioneren. Je kunt je huisdier gemakkelijk belonen door hem simpelweg extra aandacht te geven. Voel je je eenzaam en heb je even geen zin drukte? Neem dan even de tijd om lekker samen met je huisdier te kroelen op de bank!

Related posts