Wonen 

Drie tips voor meer privacy in de tuin

Een van de weinige plekken waar je even heerlijk in je eentje kunt bijkomen, is in je eigen woning. In de zomer zitten we het liefst de hele tijd in de tuin. Het kan echter vervelend zijn als je door iedere voorbijganger of door je buren gezien kan worden. Het is daarom fijn om je eigen plekje te creëren. In dit artikel geef ik drie tips voor meer privacy in de tuin.

  1. Koop een tuinkamer

Een tuinkamer is een volledig afgesloten glazen ruimte dat aan de woning wordt geplaatst. Dit is een goede oplossing om meer privacy te creëren in de tuin. Je hebt namelijk een gehele eigen ruimte in de tuin die je kunt afschermen. Daarnaast is het door een tuinkamer mogelijk om het hele jaar van de tuin te genieten. In de lente en zomer kan je de deuren openzetten en in de herfst en winter wordt je door de glazen wanden voor het weer beschermd. 

  1. Een schutting plaatsen

De meest gebruikte oplossing om meer privacy in de tuin te creëren, is door een schutting te plaatsen. Het plaatsen van een schutting is een relatief eenvoudige en goedkope oplossing. Daarnaast hoeft een schutting bijna niet onderhouden te worden en gaat het jaren mee. Meestal kiezen mensen een houten schutting of een composiete schutting en dit vullen ze dit aan met mooie bloempotten of andere accessoires.

  1. Ga voor een pergola

Een pergola is een absolute toevoeging aan de tuin. Het is een houten constructie die je overal in de tuin kunt plaatsen. Een pergola wordt veel gebruikt om een fijne zitplek te maken. Daarnaast is het ook mogelijk om een schaduwdoek te plaatsen. Hierdoor kun je tijdens de warme zomerdagen in de schaduw zitten en het zorgt voor meer privacy.

Related posts

Leave a Comment