Geen categorie 

Een weekendje Brussel: Wat te doen

Wil jij een weekendje weg met je partner, vrienden of familie? En wil je liever niet te ver, maar wel echt het gevoel hebben dat je in het buitenland bent? Dan is Brussel dé stad voor jou! Brussel is een prachtige stad waar enorm veel te doen is. Tijdens een lang weekend zul je je hier dan ook niet vervelen. In deze blog vertel ik jou wat je allemaal kunt doen als je deze stad in België bezoekt.

Bezoek de bezienswaardigheden

Als je een weekendje naar het buitenland gaat, moet je natuurlijk wel de toerist uithangen. Al ben je maar een aantal uur verwijderd van huis. Gelukkig is er in Brussel genoeg te zien en beleven. Als je nog nooit in deze stad bent geweest, is het zeker aan te raden om alle beroemde bezienswaardigheden af te gaan. Een bezoek aan de beroemde Manneken Pis mag uiteraard niet ontbreken. Je kunt zelfs zijn garderobe van 700 stuks kleding bewonderen in het Stedelijk Museum het Broodhuis. Andere leuke bezienswaardigheden zijn het Atomium, de Grote Markt of de Kathedraal van Sint-Michel.

Winkelen

Net als bijna elke grote stad in Europa, heeft Brussel geen tekort aan winkels. Alle grote ketens zijn hier uiteraard te vinden, van de H&M tot de Mango. Voor deze winkels moet je in de Nieuwstraat zijn. Dit wordt dan ook wel de Kalverstraat van Brussel genoemd. Brussel heeft natuurlijk meer te bieden dan alleen de grote ketens. Er zijn genoeg kleine boetiekjes en vintage winkels te vinden in deze stad. Veel kleinere winkeltjes bevinden zich in de Antoine Dansaertstraat. Een winkeldag is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere lunch tussen het shoppen door. Gelukkig heeft Brussel meer dan genoeg hippe lunchtentjes in het winkelgebied. 

Uitgaan

Ben je meer van het feesten tijdens een weekendje weg? Ook dan ben je in Brussel op de juiste plaats. Brussel heeft een enorm bruisend nachtleven en heeft voor ieder wat wils. Zo heb je grote en drukbezochte clubs zoals Fuse en de Soho Club. Ben je niet zo van de clubs? Dan zijn er ook talloze barretjes om lekker met vrienden bij te kletsen onder het genot van een biertje. Ook zijn er regelmatig kleine concerten of optredens in de stad. Zoek dus ook zeker even op of er leuke evenementen zijn op de data dat jij er bent.

*Tijdens uitgaan is verantwoordelijk alcoholgebruik belangrijk. Kamp jij met een alcoholprobleem of andere verslaving? Of heb je het vermoeden dat iemand in je omgeving zijn/haar alcoholconsumptie niet langer onder controle heeft? Bij SolutionS Belgium kun je terecht voor hulp.

Related posts