Populaire bachelor opleidingen

Veel mensen vinden het erg lastig om de juiste studie en locatie van studeren te kiezen. Om deze reden zullen we in dit artikel kort stilstaan bij een aantal populaire professionele bachelor opleidingen. Daarnaast bespreken we ook nog de mogelijkheden van het wonen op kamers tijdens je studententijd. 

Fiscalist 

Als fiscalist hou jij je continue bezig met wet en regelgeving op belastingniveau. Hierbij kun je denken aan vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting, loonbelasting en omzetbelasting. Gedurende jouw loopbaan probeer je zo goed mogelijk klanten te informeren wat ze het beste met hun bedrijf kunnen doen. In de praktijk zul je dan ook vaak ervaren dat je moet nadenken over bedrijfsopvolging en andere zaken. Het is een geweldige bachelor waarbij je cijfermatig goed onderlegd moet zijn.

Advocaat 

Wel eens de serie Suits gekeken? Vind jij het leuk om andere te helpen in rechtszaken en om mensen te verdedigen? Dan is de advocatuur zeker een passende oplossing. Als advocaat help je mensen in vervelende situaties zo goed mogelijk. Het is een lastig beroep waarbij je continue in ontwikkeling bent. Het is een bachelor die voornamelijk is bedoeld voor mensen die het leuk vinden om te studeren en continue de laatste ontwikkelingen in de jurisprudentie tot zich willen nemen.

Bouwkunde is ook populair

Wat ook een goed opleiding is om uiteindelijk genoeg te verdienen om een leuk kot te kopen, is bouwkunde. Hierbij ben je voornamelijk bezig met het ontwikkelen en bedenken hoe je zo effectief mogelijk een gebouw kunt neerzetten. Civiele techniek is daarbij een vertakking die enorm in opmars is en waarbij ook veel vraag is. Daarnaast leer je ook de basis beginselen van het bouwen kennen.

Op kamers gaan tijdens het studenten

Nadat je een leuke studie hebt uitgekozen, is het tijd om te kijken naar de plek waar je wil gaan wonen. Zo heb je in de grote steden zoals Amsterdam heel veel aangeboden studentenkamers. Of zoals ze in Belgie zeggen; een kot in Brussel.

Wees wel op tijd bij het regelen van een kot of studentenkamer, want deze zitten rond de begin periodes van het studeren al vol. 

Mocht je meer informatie willen over een studie of huisvesting die je aanspreekt, dan is het advies om in gesprek te gaan met een studieloopbaanbegeleider.

Related posts