Geen categorie 

Zo pak jij je tuin aan

Waar in de winter alles grijs en kaal is, is de lente een tijd van prachtige bloeiende natuur. Bomen krijgen weer bladeren, bloemen komen uit en vlinders vliegen weer door deze prachtige tuinen. Omdat deze mooie periode weer op de stoep staat, is dit het perfecte moment om eens over je eigen tuin na te denken en deze opnieuw in te richten. Dit kan een moeilijke klus zijn dus bereid je voor met deze tips.

Ruim je afval op

Voor er ruimte is voor een nieuwe tuin, moet je eerst een hoop weghalen. Een container huren is een slimme optie als je de tuinwerkzaamheden groots wil aanpakken, zo weet je zeker dat je niet achterblijft met een tuin vol afval. Een container kan binnen enkele dagen bezorgd worden en wordt na afloop weer opgehaald. Je hebt er dus verder helemaal geen werk aan. Denk van te voren wel goed na of je echt alles wil weg gooien, misschien kan je dingen recyclen. Dit kan je weer een hoop geld besparen. Vraag ook eens bij de buren na, misschien ben jij je tuinbank al at terwijl je buren precies op zoek zijn naar een nieuwe.

Pak je meetlint

En meet je volledige tuin op. Door een bepaalde indeling kan je tuin groter of juist kleiner lijken, maar als je een nieuw ontwerp wilt maken is het belangrijk om de juiste maten te weten. Zeker bij een kleine tuin is dit belangrijk, anders plant je hem al snel te vol en brengt hij geen rust meer maar chaos. Pas dan vooral ook op met het planten van bomen. In de eerste jaren kan dit nog mooi in je tuin passen, maar als ze groter worden kunnen ze al snel je hele tuin overheersen. Naast dat je hele tuin vol kan staan met bomen, kan dit ook schadelijke gevolgen hebben voor je huis. Zo kunnen de wortels een riolering raken als ze te groot worden. Pas dus op met te grote bomen.

Time management

Bedenk van te voren hoeveel tijd je nieuwe tuin je mag gaan kosten. Een grote moestuin met allerlei soorten groenten kan aantrekkelijk klinken, maar kost je heel wat meer tijd dan als je tuin vooral uit tegels en gras bestaat. Eenjarige planten kunnen mooi zijn en dus kan je bij het ontwerpen verleid worden om deze veel in je tuin te zetten. Gelukkig zijn er ook een heleboel mooie plantensoorten die meerjarig bloeien en waar je dus veel minder werk aan hebt.

Related posts